Těšíme se na Vaše názory a náměty:

Výstava přece jen byla

Datum: 07.10.2013 | Vložil: Milovník plymutek

Přátelé! Navštívil jsem výstavu v Novém Městě n/M,která se konala 5 a 6 10 2013.Klub plymutek se opět ukázal v dobrém světle,nebotˇjeho členové prakticky tuto výstavu zachránili.Poděkování též patříK.S.Východočeského kraje,které pomohlo při organizaci této výstavy.Jmenovitě patří velký dík př.Hertlovi a Šolcovi.Též tradičně dobře zpracovaný katalog s oceněním byl prací př.Růžičky.Přátelé jen tak dál ,patří vám velký dík

Výstava Plymutek v Třinci

Datum: 06.09.2013 | Vložil: petr balušek

Chovatelé a příznivci Plymutek,všechny vás zveme do Třince na místní výstavu drobného zvířectva s expozici klubu chovatelů Plymutek v ČR,která proběhne 13.-15.září 2013 v areálu chovatelů.Bude otevřena po všechny 3 dny od 8,00-17,00.V nedeli od 13,00 pak v místní klubovně proběhne přátelské posezení "Plymutkářů".K návštěvě zve Petr Balušek a Tadeáš Jokiel.Info na mob:604 821 804.

Krakonošova tržnice 2013

Datum: 25.07.2013 | Vložil: Hana

Pane Jindřichu!Shlédla jsem vaše video o této akci a věřte mi že na mne zapůsobila atmosféra z tržnice ,tak jako bych tam byla.I přesto že ji navštěvuji každý rok,tak si vaše video stejně ráda pustím.Vy tam odhalíte takové věci,kterých ,ač přítomna jsem si nevšimla.Přeji vám mnoho zdaru při organizaci a vedení plymutářských stránek.Jsou opravdu kvalitní a poučné pro všechny,nejen pro chovatele.DĚKUJI

Re: Krakonošova tržnice 2013

Datum: 30.07.2013 | Vložil: Jindřich

Děkuji, paní Hano, za vaše slova. Čtou se hezky :o)
Ke Krakonošově tržnici mám osobní vztah - kdysi jsem byl u jejího zrodu, když jsem p. Śírovi pomáhal přes TV-obrazovku s propagací tehdy nové akce. Povedlo se nám to - ucpali jsme všechny silničky v Krkonoších a příslušníci VB nevěděli, kam dřív skočit :o)))
Osobní vztah trvá - dnes zásluhou B. Kužela, otce a syna Michálkových a dalších obětavců, kteří patří zároveň i mezi mé přátele, a také Mirka Poura, který je mi při mých výjezdech na tržnici už několik let věrným souputníkem a asistentem.
Tímto všem jmenovaným děkuji :o)

Čmelíci

Datum: 15.07.2013 | Vložil: Roman Vaculík

Dobrý den.
Poraďte prosím účinnou prevenci proti čmelíkům. Pět let jsem vůbec netušil co to čmelík je, a teď se mi vyskytl už podruhé - dokonce i u křepelek, které chovám v hospodářské místnosti.
děkuji.
Roman

Re: Čmelíci

Datum: 16.07.2013 | Vložil: Tonda Bohuněk

O čmelících toho již bylo napsáno dost-viz články v poradně klubu č.1,60,62,72.Pan Žoha by Vám doporučil kvalitní hrabaniště,nebo popeliště,přirozenou koupel hrabavé drůbeže s přídavkem drcených listů z vlašských ořechů,písku,trochy popela a trochy pluch.Občas je dobrý do této směsi přidat hrstku pšenice a slepičky ji patřičně prohrábnou.Doporučuji preventivně,nejlépe večer stříknout hřady přípravkem Biokil k omezení škůdců.Přeji zdravou drůbež bez čmelíků.Tonda

Re: Čmelíci

Datum: 23.09.2013 | Vložil: Škopánová

Dobrý den,
Též jsem bojovala proti čmelíkům. Kupovali jsme čmelíkostop, který nebyl až tak levný. Největší problém byl dřevený kurník. Několikrát do roka jsem provedla ošetření čmelíkostopem jak kurníku tak slepiček, ale marně, vždy v létě další rok se objevlili znovu. Možná,že mi nebudete věřit, ale milých čmelíků jsem se zbavila i když jsem v jedné chvíli myslela, že kurník spálím. Začal boj, kurník jsem vydezinfikovala, slepičky vzhledem ke stáří zlikvidovala. Dále jsem 1 rok tento kurník nevyužívala a ten rok jsem slepičky neměla. Po roce mi manžel vybudoval kurník nový, krásný a zateplený v kterém mám nyní 15 slepiček a současně využívám i ten původní v kterém byli čmelíci a chovám v něm brojlery. Od té doby se ani jeden čmelík již neobjevil. Byl to velký boj těch zvířátek se zbavit, ale těší mě to, protože nyní máme půlročního chlapečka a jsme rádi, že máme domácí vajíčka.
Škopánová

Slepice - nesnáší vajíčka

Datum: 01.06.2013 | Vložil: jung jaroslav

Dobrý den. Máme doma 25 slepic( 15 rok staré, 10 letos nové ) a nemáme ani jedno vajíčko. Chci se zeptat jestli nevíte čím to je. Dostávají vitamíny, zrní, pouštíme je na zelené. Je to počasím ? Nemůže to být stromem ( jabloní ) co máme ve výběhu ?
Toto období kdy nesnáší je dost často a nevíme si rady.
Děkuji za odpověď.

Re: Slepice - nesnáší vajíčka

Datum: 29.06.2013 | Vložil: webmaster

Své otázky, týkající se chovatelství, směrujte, prosím, do Poradny. Často tam můžete dokonce najít i odpověď na váš problém, protože dotazy se občas opakují.
Konkrétně v tomto případě doporučuje M. Pour přečíst si odpověď č. 18 a 27

Re: Slepice - nesnáší vajíčka

Datum: 17.07.2013 | Vložil: Tonda Bohuněk

Dobrý den pane Jaroslave.Píšete,že 1.6.2013 nemáte ani jedno vajíčko.Chci se zeptat čím to je??Moc mě nesedí to stáří Vašich slepiček.To ty nový byli líhnutý kolem1.1.2013.Pokud ne,tak jsou rok staré!!A těch 15 by bylo 2-letých.Ale to musíte vědět Vy .Dále píšete,že Vaše slepičky dostávají vitamíny,/dotaz je jaké/,zrní /jaké a kdy/ a pouštíte je na zelené/jaká je skladba rostlin/.Táži se ,kde je raní drobtovitá míchanice,případně zákvas.Ve Vašem krmení mě schází minerální látky,bílkoviny rostlinného a živočišného původu,aminokyseliny!V krmení platí zákon minima,t.j. pokud některá látka schází ,klesá,nebo mizí snáška.Počasím to není a jabloní také ne v tomto období. Přeji Vám pěknou snášku kvalitních vajíček.Tonda

Záznamy: 2721 - 2730 ze 2883
<< 271 | 272 | 273 | 274 | 275 >>

Přidat nový příspěvek